Frukt- og nøttekuler
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjemmelagde energikuler med tørket frukt, nøtter og havregryn, rullet i pulver av frysetørket bringebær. Perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt.
Ingredienser
porsjoner
Gir ca. 30 ferdige kuler
-
6 stk. dadler -
6 stk. tørkede fiken -
1 pk tørket aprikos (á 100 g) -
50 g hasselnøtter -
70 g mandler -
50 g valnøttkjerner -
4 ss kokosmasse -
frø fra
1 stk. vaniljestang -
1 ss nøytral olje -
4 ss lettkokte havregryn
Pynt:
-
1 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)
Slik gjør du
1 porsjon gir 30-40 kuler alt etter størrelse.
- Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller.
- Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.
- Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.
- Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.
- Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet.
- Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene.
Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
- Rull kulene i bringebærpulveret rett før servering.
Legg eventuelt kulene i et fint glass og gi dem bort i vertinnegave eller som en spiselig julegave.