Frukt- og nøttekuler

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde energikuler med tørket frukt, nøtter og havregryn, rullet i pulver av frysetørket bringebær. Perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt.   

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 30 ferdige kuler

  • 6 stk. dadler
  • 6 stk. tørkede fiken
  • 1 pk tørket aprikos (á 100 g)
  • 50 g hasselnøtter
  • 70 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 4 ss kokosmasse
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss nøytral olje
  • 4 ss lettkokte havregryn

Pynt:

  • 1 pk frysetørkede bringebær (á 42 g)

Slik gjør du

1 porsjon gir 30-40 kuler alt etter størrelse.
  1. Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller. 
  2. Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.
  3. Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.
  4. Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.
  5. Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet. 
  6. Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene. 
Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
  1. Rull kulene i bringebærpulveret rett før servering.

Legg eventuelt kulene i et fint glass og gi dem bort i vertinnegave eller som en spiselig julegave.