Frokosttallerken med quinoa
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En frokosttallerken med speilegg trenger ikke å inneholde bacon. Denne oppskriften med quinoa, røkelaks og avokado er en perfekt kombo.
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl quinoa -
2 dl vann -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss olivenolje -
4 stk. egg -
2 stk. avokado -
1 stk. lime -
2 stk. vårløk -
200 g røkelaks i skiver
Slik gjør du
- Kok opp vann sammen med salt i en kjele. Tilsett quinoa og kok i ca 15 minutter. Ta av kjelen av platen.
- Stek eggene til speilegg på middels varme i ca 4 minutter, tilsett salt og pepper.
- Rens avokado og del i terninger, tilsett limesaft fra en lime og fordel dette på tallerknene sammen med quinoa, røkt laks og egg. Toppes med finkuttet vårløk.