Frokosttallerken med quinoa

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frokosttallerken med speilegg trenger ikke å inneholde bacon. Denne oppskriften med quinoa, røkelaks og avokado er en perfekt kombo.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. avokado
  • 1 stk. lime
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g røkelaks i skiver

Slik gjør du

  1. Kok opp vann sammen med salt i en kjele. Tilsett quinoa og kok i ca 15 minutter. Ta av kjelen av platen.
  2. Stek eggene til speilegg på middels varme i ca 4 minutter, tilsett salt og pepper.
  3. Rens avokado og del i terninger, tilsett limesaft fra en lime og fordel dette på tallerknene sammen med quinoa, røkt laks og egg. Toppes med finkuttet vårløk.