Frokostomelett

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disk opp med en stor omelett til familiefrokosten i helgen. Server den «au naturel», eller med revet ost, urter eller annet deilig tilbehør. Alle egg du kjøper i butikken i Norge er også produsert i Norge og holder høy kvalitet.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 8 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør

Forslag til fyll:

  • 2 ss revet hvitost

Eller:

  • 2 skiver kokt skinke skåret i strimler

Eller:

  • 1 stk. strimlet vårløk

Eller:

  • 50 g røkelaks

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, vann og salt. Varm en liten stekepanne og ha i smør. Når smøret freser, hell i eggemassen.
  2. Bruk en stekespade og trekk røren inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
  3. Legg på ønsket fyll og brett den ene halvparten over den andre. Trekk den av varmen og la den stå et par minutter og sette seg.
  4. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp. Server med for eksempel litt tomat og agurk
Server omeletten med revet ost, hakket vårløk eller purre, biter av strimlet skinke, røkt fisk, eller hakkede friske urter