Friterte kyllingruller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse friterte mexicansk-inspirerte kyllingtortillaene er en garantert favoritt hos barna! De kalles flautas, på grunn av den fine fløytefasongen, og kan minne om vårruller.  Vi beregner 2 ruller per porsjon.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. grillet kylling
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. tomat i terninger
  • 1 stk. løk i terninger
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 12 stk. hvetetortilla eller maistortilla
  • 1 l frityrolje

Guacamole:

  • 2 stk. modne avokado
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 stk. tomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del chili i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Finhakk chilien. Skjær tomat og løk i terninger. Fres alt i en varm stekepanne med olje.
  2. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøttet i mindre biter og ha det i pannen sammen med grønnsakene. Stek til kjøttet er varmt. Bland inn koriander.  
  3. Fordel et par skjeer med kjøtt- og grønnsaksblanding på midten av hver tortilla. Rull dem sammen til fløytefasong og fest skjøten med en tannpirker slik at de holder fasongen.
  4. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til side og ta ut steinen. Mos avocado med en gaffel og press over limesaft. Bland most avocado sammen med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.  
  5. Varm olje i en dyp gryte og friter rullene til de er sprø og har en lys gyllen farge, 2-3 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av. 

Server kyllingrullene med guacamole og rømme.