Fritert potetskall
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ha du poteter som skal skrelles så ta vare på skallet. Det kan friteres og serveres ved siden av maten. Best av alt er null svinn!
Ingredienser
porsjoner
-
20 stk. mandelpotet -
1 l frityrolje -
1 ts salt
Slik gjør du
- Vask potetene og skrell dem, skyll skallet godt i iskaldt vann.
- Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskallet i, ikke ta for mange av gangen. Bruk en steketermometer, oljen skal ha en temperatur på ca. 140°C.
- Rør rundt jevnlig sånn at de får lik farge på begge sidene.
- Løft skallene opp avoljen med en hullsleiv og legg dem over på tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.