Fritert hylleblomst

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I noen korte uker blomstrer svarthyllen med sine vakre, store blomsterkroner. Kronene er fulle av smak, og er morsomme å frityrsteke og servere som en «en-gang-i-året-dessert».

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. hylleblomstkroner
  • 2 dl hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smeltet smør
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 2 dl frityrolje

Slik gjør du

  1. Rist forsiktig på hylleblomstkronene for å fjerne eventuelle insekter.
  2. Visp sammen de resterende ingrediensene til en glatt røre. La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
  3. Varm olje i en stekepanne med høy kant eller kjele.
  4. Hold en og en blomsterklase med fingrene og dypp dem i røren. Løft dem over i stekepannen og rist dem forsiktig slik at de brer seg litt utover. Stek ca tre blomster av gangen, til de er gylne og sprø. Løft dem ut av stekepannen og la dem dryppe av seg på litt kjøkkenpapir. Gjenta med alle blomstene.
  5. Klipp av den delen av stilken som ikke er stekt (den kan gi mageknip) og server hylleblomstene som dessert, gjerne drysset med litt melis, eller med friske bær og is.
Har du røre igjen når alle blomstene er stekt, kan du steke små pletter i den varme oljen. Bruk en spiseskje og slipp røren forsiktig i den varme oljen og stek dem til de er gylne. Nydelig med litt rørte bær.