Frisk salsa

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En hjemmelagd salsa med paprika, vårløk, cherrytomater og avokado. Limedressingen med cajennepepper gjør salsaen ekstra frisk og samtidig litt spicy!

Ingredienser

porsjoner

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 250 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper til dressing i en bolle. Smak til med salt.

2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.

3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.

4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.

Server salsaen som tilbehør til grillmaten, tacoen eller toppet på en skive brød.