Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frikadeller med salat,rødbeter og glaserte nøtter

Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter

Ingredienser

porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. egg
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 556 kcal
Fett 33 g
Protein 37 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. egg
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 556 kcal
Fett 33 g
Protein 37 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.

Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 03:46:09