Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!
Ingredienser
Frikadeller:
-
600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ts malt allehånde -
1 stk. egg -
1 stk. finhakket løk -
1 båt finhakket hvitløk -
3 ss hvetemel -
1,5 dl øl gjerne alkoholfritt -
2 ss smør til steking
Salat:
-
100 g pistasjnøtter -
2 ss honning -
2 pk blandet babybladsalat (à 65 g) -
250 g ferdigkokt rødbete
Slik gjør du
1. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett mel, løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen. Tilsett egg og kna det godt inn. Spe så med øl til en smidig farse.
2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt smør i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune på alle sider. La dem ettersteke en stund på lav varme, slik at de blir helt gjennomstekte.
3. Rist pistasjenøtter noen minutter i en varm stekepanne, og ha i honning. Rør rundt slik at nøttene dekkes av honningen.
4. Vask salat og tørk den godt. Del rødbete i båter og legg dem over salaten. Strø de glaserte nøttene over.
Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.