Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!

Ingredienser

porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stk. egg
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete

Slik gjør du

Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.

Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.