Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!
Ingredienser
porsjoner
Frikadeller:
-
600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 stk. finhakket løk -
1 stk. egg -
1,5 dl øl gjerne alkoholfritt -
3 ss hvetemel -
2 ss smør til steking
Salat:
-
100 g pistasjnøtter -
2 ss honning -
2 pk blandet babybladsalat (à 65 g) -
250 g ferdigkokt rødbete
Slik gjør du
Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.
Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.