Formkake med appelsin og lime

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Så enkelt kan en formkake pyntes, og likevel se så fristende og god ut!

Ingredienser

16  porsjoner
  • 270 g smør
  • 270 g sukker
  • 5 stk. egg
  • 270 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • finrevet skall av 2 stk. lime og saften av den ene
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 45 g valmuefrø

Tykk melisglasur:

  • 1 stk. eggehvite

melis til passe konsistens

Slik gjør du

1. Rør smør og sukker hvitt.

2. Tilsett ett og ett egg.

3. Bland inn de andre ingrediensene.

4. Fyll røren i en avlang kakeform (1 1/2 l) og stek kaken på nederste rille ved 180-200 ºC i ca. 1 time. Avkjøl på rist.

5. Bland eggehvite og melis til en tykk glasur og hell den over kaken. Pynt med appelsinskall.