Formkake med appelsin og lime
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Så enkelt kan en formkake pyntes, og likevel se så fristende og god ut!
Ingredienser
16 porsjoner
-
270 g smør -
270 g sukker -
5 stk. egg -
270 g hvetemel -
1 ts bakepulver -
finrevet skall av
2 stk. lime og saften av den ene -
finrevet skall og saft av
1 stk. appelsin -
45 g valmuefrø
Tykk melisglasur:
-
1 stk. eggehvite
melis til passe konsistens
Slik gjør du
1. Rør smør og sukker hvitt.
2. Tilsett ett og ett egg.
3. Bland inn de andre ingrediensene.
4. Fyll røren i en avlang kakeform (1 1/2 l) og stek kaken på nederste rille ved 180-200 ºC i ca. 1 time. Avkjøl på rist.
5. Bland eggehvite og melis til en tykk glasur og hell den over kaken. Pynt med appelsinskall.