Foliebakte lammekoteletter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…
Ingredienser
-
8 stk. ferdig marinert lammekotelett -
250 g cherrytomat -
1 stk. gul eller grønn squash -
150 g fetaost -
4 stk. laurbærblad -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Urte og hvitløksmarinade:
-
3 dl olivenolje -
saften av
1 stk. sitron -
1 ss hakket frisk oregano -
0,5 ss grovhakket frisk timian -
4 båter finhakket hvitløk
Slik gjør du
1. Lag 4 doble aluminiumsflak, ca. 30x30 cm, som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
2. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Smuldre over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.
3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt.
Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.