Foliebakte lammekoteletter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. ferdig marinert lammekotelett
  • 250 g cherrytomat
  • 1 stk. gul eller grønn squash
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Urte og hvitløksmarinade:

  • 3 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 0,5 ss grovhakket frisk timian
  • 4 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

1. Lag 4 doble aluminiumsflak, ca. 30x30 cm, som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.

Om du ønsker å marinere kjøttet selv: Legg lammekoteletter i en dobbel plastikkpose. Ha olivenolje, sitronsaft, urter, hvitløk og pepper i posen. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i to timer, eller kjølig natten over. Se ingrediensene til marinaden til venstre.

2. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Smuldre over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.

3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt.

Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.