Foliebakt kyllingfilet i dill
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Smør en blanding av smør, løk, hvitløk, dill, salt, pepper og sitronsaft over kyllingfiletene. Pakk dem inn i folie og stek dem i stekeovnen eller på grillen. Smør-og urteblandingen setter en utrolig god smak på filetene!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
50 g smør -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 bunt frisk dill
salt og pepper
-
saften av
1 stk. sitron -
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
Slik gjør du
- Kjør smør, løk, hvitløk, dill, salt, pepper og saften av en sitron i en matprosessor.
- Pensle kyllingfiletene med smør-/krydderblandingen. Pakk filetene inn i folie.
- Legg foliepakken på et stekebrett eller i en ildfast form og stek dem på 180 °C i ca. 25 minutter. Steketiden varierer med størrelsen på kyllingfiletene. Alternativt kan du legge foliepakkene på grillen og stek dem der.
- Ha crème fraîche i en kjele, og la det koke til den tykner. Tilsett stekesjyen og smak til med salt og pepper.
Server med lettkokte asparges og brød til. Kokte poteter smaker også godt til den smakfulle rømmesausen.