Foliebakt kyllingfilet i dill

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smør en blanding av smør, løk, hvitløk, dill, salt, pepper og sitronsaft over kyllingfiletene. Pakk dem inn i folie og stek dem i stekeovnen eller på grillen. Smør-og urteblandingen setter en utrolig god smak på filetene!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 50 g smør
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk dill

salt og pepper

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Kjør smør, løk, hvitløk, dill, salt, pepper og saften av en sitron i en matprosessor.
  2. Pensle kyllingfiletene med smør-/krydderblandingen. Pakk filetene inn i folie.
  3. Legg foliepakken på et stekebrett eller i en ildfast form og stek dem på 180 °C i ca. 25 minutter. Steketiden varierer med størrelsen på kyllingfiletene. Alternativt kan du legge foliepakkene på grillen og stek dem der.
  4. Ha crème fraîche i en kjele, og la det koke til den tykner. Tilsett stekesjyen og smak til med salt og pepper.

Server med lettkokte asparges og brød til. Kokte poteter smaker også godt til den smakfulle rømmesausen.