Fiskesuppe med tang

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fiskelykke på sommerens fisketur og drar i land en torsk eller mort, kan denne suppen mette mange selv om fangsten ikke var stor. Spe på med litt tang fra vannkanten og en skvett fløte, og suppen er fullkommen.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g torsk eller annen fersk fisk
  • 300 g laks
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre (benytt den hvite delen)
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 dl sagtang
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft)
  • 0,5 dl fiskekraft
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl vann eller fløte til justering
  • 300 g friske blåskjell
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Rens fisken og fjern alle bein. Del fisken i biter (ca 2x2 cm). Sett til side.
  2. Rens grønnsakene og del dem i biter halvparten så store som fisken. Kutt eller klipp tangen i strimler.
  3. Smelt smør i en vid kjele og fres grønnsaker og tang raskt. Dryss over hvetemel og rør det inn. Tilsett hvitvin og kok opp. Hell i fiskekraft/vann. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i fire-fem minutter.
  4. Tilsett kokosmelk og kok opp på nytt. Legg i fiskebiter og blåskjell og la suppen trekke i ytterligere fire minutter, til blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper og juster evt konsistensen med litt mer vann eller fløte.
  5. Hakk fennikelgresset og strø det på toppen av suppen sammen med gressløk.
  6. Server suppen rykende varm med godt brød til. 
Varier suppen med den fisken, skalldyrene eller grønnsakene du har tilgjengelig. Er du ikke glad i kokosmelk, kan den godt erstattes av melk eller fløte.