Etiopisk kyllinggryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det etiopiske kjøkkenet består av mye grønnsaker og kraftig krydrede kjøttretter. Dette er vår versjon av retten Doro wat, den mest kjente etiopiske retten - en smakssterk kyllingrett med hardkokte egg.
Ingredienser
-
4 stk. kyllinglår naturell -
1 ts salt -
3 stk. finhakket løk -
2 ss nøytral olje , til steking -
2 ss tomatpuré -
3 ts berbere (se under) -
3,5 dl vann -
4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)
Berbere (Kryddersaus):
-
0,5 stk. finhakket rød paprika -
2 stk. finhakkede rød chili -
1 ts malt ingefær -
0,5 ts spisskummenfrø -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts kvernet, svart pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts malt kardemomme -
1 ss salt -
2 ss finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2 dl vann -
1 ss nøytral olje
Slik gjør du
1. Fres paprika og chilipepper til berbere i varm, tørr panne i ett minutt. Rør hele tiden.
2. Ha resten av ingrediensene til kryddersausen i en hurtigmikser og kjør til en jevn saus. Hell sausen tilbake i pannen og kok den i ca. 3 minutter til den tykner. Sett til side.
3. Del hvert kyllinglår i to og dryss på salt.
4. Stek løk i olje til den er myk og begynner å få litt farge. Rør inn tomatpuré og berbere, og la det frese med i noen minutter. Spe med vann.
5. Legg i kyllingstykkene og kok opp. Sett på lokk og senk varmen. La gryten koke i minimum 30 minutter. Rør om av og til.
6. Skrell eggene, lag et lite snitt i dem og la dem koke med i gryten de siste 10 minuttene.
Tradisjonelt serveres gryten med injera, men godt brød eller ris smaker også godt til.