Epleis med havreflarn

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eple og kanel er en klassisk kombinasjon, og passer utmerket i iskrem.  Velg syrlige epler når du skal lage denne isen, så får du ekstra god smak. Server med havreflarn eller andre kjeks.

Ingredienser

porsjoner

Epleis:

  • 350 g syrlig eple
  • 1 ts malt kanel
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Havreflarn:

  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Riv epler fint, eller skjær dem i biter og mos det i blender eller med stavmikser. Bland inn sitronskall og -saft.
  2. Hell most eple i en finmasket sikt og la det renne av seg et par minutter. Hell saften som renner ut i en kjele og tilsett kanel og halvparten av sukkeret. Kok opp og la det koke inn til det halve, og til saften har fått sirupskonsistens. Avkjøl til romtemperatur.
  3. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til tykk eggedosis. Pisk fløten til den danner myke topper. Bland eggedosis, krem, eplemos og -sirup.
  4. Hell alt i en passende form og frys i minst 6 timer.
  5. Smelt smør og bland med havregryn.
  6. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver.
  7. Sett deigen på bakepapirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn pr brett.
  8. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  9. Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Avkjøl helt.

Server epleis med  havremakroner.

Oppbevar havreflarn i en tett boks.