Enkel iskake med lakrismarengs

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel iskake med alt som er godt! Seig, og sprø lakrismarengs, salt popcorn og friske jordbær. Har du de små pikekyssene med lakris klar, pynter du kaken på bare noen minutter. 

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 boks vaniljeis
  • 100 g popcorn
  • 100 g jordbær
  • 1 ss lakrissirup (søt)

Lakrismarengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss lakrispulver (raw)

Slik gjør du

  1. Lag lakrismarengs først. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk det luftige. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Smak til med lakrispulver, og ha marengsen i en sprøytepose.
  3. Sprøyt små topper på bakepapir. Sett marengsen i ovnen ved 60-70 °C i ca. 2 timer til tørking. Avkjøl helt. 
  4. Hold isboksen noen sekunder under lunkent vann så isen slipper boksen. 
  5. Ta av lokket og snu boksen over på et serveringsfat. 
  6. Pynt med popcorn og friske jordbær. Legg på lakrismarengsene, og drypp over litt lakrissirup. Pynt eventuelt med litt frysetørket jordbær og spiselig gull for ekstra glam. 
  7. Server med engang!