Enkel isdessert med bær
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hva gjør du når resten av isen er i ferd med å smelte og du vet at i morgen kommer en ny ladning gjester? Jo, blander den halvsmeltede isen med fryste bær og kakesmuler, og lager din helt egen dessertvariant!
Ingredienser
porsjoner
-
5 dl vaniljeis -
2 dl frosne skogsbær -
2 dl kakesmuler -
6 stk. sandkake -
1 dl friske bær
Slik gjør du
- Bland halvtint iskrem og frosne bær og ha alt i en form. Sett i fryseren i minst 3 timer. Om isen var veldig tint, bør du røre i massen innimellom for å forhindre at det dannes iskrystaller.
- Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.
- Form kuler av isen og plasser på kakene. Pynt med friske bær og server med en gang.
Ikke vær redd for å prøve andre smakskombinasjoner i isen. Sjokolade, kanskje noen biter hakket konfekt, karamell, sterk kaffe, likør eller konjakk – alt går i isen!! Med litt friske bær eller en fruktsalat blir det garantert en dessert som vekker begeistring.