Enkel isdessert med bær

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva gjør du når resten av isen er i ferd med å smelte og du vet at i morgen kommer en ny ladning gjester? Jo, blander den halvsmeltede isen med fryste bær og kakesmuler, og lager din helt egen dessertvariant! 

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl vaniljeis
  • 2 dl frosne skogsbær
  • 2 dl kakesmuler
  • 6 stk. sandkake
  • 1 dl friske bær

Slik gjør du

  1. Bland halvtint iskrem og frosne bær og ha alt i en form. Sett i fryseren i minst 3 timer. Om isen var veldig tint, bør du røre i massen innimellom for å forhindre at det dannes iskrystaller.
  2. Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.
  3. Form kuler av isen og plasser på kakene. Pynt med friske bær og server med en gang.

 

Ikke vær redd for å prøve andre smakskombinasjoner i isen. Sjokolade, kanskje noen biter hakket konfekt, karamell, sterk kaffe, likør eller konjakk – alt går i isen!! Med litt friske bær eller en fruktsalat blir det garantert en dessert som vekker begeistring.