Enkel bibimbap

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bibimbap er koreansk, og betyr «blandet ris». En liten tungeøvelse, og en morsom måte å introdusere familien for nye smaker! I Korea er dette klassisk streetfood, her hos oss er det en krysning av wok og pytt i panne. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g skinkebiff
  • 1 ss sesamolje +1 ts
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris
  • 1 stk. agurk
  • 1 ts sesamfrø
  • 150 g frisk spinat
  • 2 stk. gulrot
  • 180 g bønnespirer
  • 4 ss maisolje
  • 1 ts pepper
  • 0,25 ts salt
  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i fingertykke strimler og legg det i en skål. Bland sammen sesamolje, soyasaus, chiliflakes og hvitløk og hell over kjøttet. Bland godt og sett til side i 10 minutter.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Del agurk i to og skrap ut den myke kjernen. Skjær i tynne skiver. Bland agurkskivene med litt sesamolje og sesamfrø. Skrell gulrot og riv grovt på rivjern. Skyll og tørk bønnespirer.
  4. Varm en stekepanne med halvparten av oljen og stek kjøttet raskt på høy varme til det er gjennomstekt. Hold varmt på en tallerken.
  5. Fres spinat raskt i litt av oljen og smak til med litt salt og pepper.
  6. Fordel risen i fire dype skåler og legg grønnsaker og kjøtt på toppen.
  7. Stek egg i resten av oljen og legg eggene på toppen.

Server bibimbap med ekstra soyasaus og sriracha eller annen chilisaus.