Enkel bibimbap
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bibimbap er koreansk, og betyr «blandet ris». En liten tungeøvelse, og en morsom måte å introdusere familien for nye smaker! I Korea er dette klassisk streetfood, her hos oss er det en krysning av wok og pytt i panne.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g skinkebiff -
1 ss sesamolje +1 ts -
2 ss soyasaus -
0,5 ts chiliflakes -
1 ts finhakket hvitløk -
3 dl jasminris -
1 stk. agurk -
1 ts sesamfrø -
150 g frisk spinat -
2 stk. gulrot -
180 g bønnespirer -
4 ss maisolje -
1 ts pepper -
0,25 ts salt -
4 stk. egg
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i fingertykke strimler og legg det i en skål. Bland sammen sesamolje, soyasaus, chiliflakes og hvitløk og hell over kjøttet. Bland godt og sett til side i 10 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Del agurk i to og skrap ut den myke kjernen. Skjær i tynne skiver. Bland agurkskivene med litt sesamolje og sesamfrø. Skrell gulrot og riv grovt på rivjern. Skyll og tørk bønnespirer.
- Varm en stekepanne med halvparten av oljen og stek kjøttet raskt på høy varme til det er gjennomstekt. Hold varmt på en tallerken.
- Fres spinat raskt i litt av oljen og smak til med litt salt og pepper.
- Fordel risen i fire dype skåler og legg grønnsaker og kjøtt på toppen.
- Stek egg i resten av oljen og legg eggene på toppen.
Server bibimbap med ekstra soyasaus og sriracha eller annen chilisaus.