Elgburger

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En real elgburger er suveren mat for de fleste. Prøv denne, med smak av sennep, pære og bacon.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking

  • 4 stk. hamburgerbrød

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 ss seterrømme
  • 1 ss ravigottesaus
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. pære
  • 4 skiver bacon

Slik gjør du

  1. Rør salt og pepper inn i kjøttet. Del kjøttdeigen i fire og form til hamburgere på en fuktet fjel.
  2. Stek elgburgerne i smør eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt.
  3. Rør sammen rømme og ravigottesaus og bland det lett inn i salaten. Skjær løk i skiver. Sprøstek bacon. Del pæren i skiver og stek den lett i baconfettet.
  4. Varm gjerne hamburgerbrødet. Legg salat og løk på bunnen. Legg burger, pæreskiver og bacon over. Ripsgelé smaker godt til.
 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.