Edderkoppcupcake med marshmallow-spinn
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag cupcakes med edderkopper og marsmallow-spinn til halloween. Edderkoppcupcakes laget med vaniljemuffins og en deilig sjokoladekrem - dette er cupcakes som imponerer! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.
Ingredienser
porsjoner
Vaniljecupcakes:
-
4 stk. egg -
frø fra
1 stk. vaniljestang -
200 g smør -
300 g sukker -
5 dl hvetemel -
3 ts bakepulver -
3 dl kremfløte
Sjokoladekrem:
-
300 g hvit sjokolade -
200 g smør -
200 g melis -
2 dråper sort konditorfarge
Slik gjør du
- Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
- Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
- Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 grader midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
- Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
- Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
- Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Bland sjokoladekremen med sort konditorfarge og ha over i sprøyteposer.
- Lag marshmallow-spinn ved å smelte marshmallows i mikro eller over vannbad i ca. 20 sekunder til den blåser seg såvidt opp så du kan dra i den uten å brenne deg.
- Sprøyt sjokoladekremen på cupcakene med en sprøytetip og riv marshmallow over sjokoladekremen.
- Pynt cupcakene med edderkopper laget av fondant.