Edamamebønner
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Krydrede edamamebønner er perfekt snacks å sette på tapasbordet, eller nyte ved siden av sushimiddagen. Vi har krydret dem med hvitløk, chili og soya, for å gi soyabønnene litt asiatisk smak.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk edamamebønner (soyabønner) med skall (á 400 g) -
2 båter hvitløk -
1 ss nøytral olje -
2 ss vann -
ca.
1 ts chiliflakes -
2 ts soyasaus -
1 ts flaksalt (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Finhakk hvitløk, og fres den i en stekepanne med olje på middels varme til den er blank.
- Ha i edamamebønner, vann og chiliflakes, rør litt og sett på lokk. Juster eventuelt med mer eller mindre chiliflakes, alt etter ønsket styrke.
- La edamamebønnene putre i 1-2 minutter.
- Ta av lokket, og sett på sterk varme. Ha i soyasaus.
- Fres bønnene videre til alt vannet har fordampet, og krydre eventuelt med til flaksalt før servering.