Edamamebønner

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Krydrede edamamebønner er perfekt snacks å sette på tapasbordet, eller nyte ved siden av sushimiddagen. Vi har krydret dem med hvitløk, chili og soya, for å gi soyabønnene litt asiatisk smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk edamamebønner (soyabønner) med skall (á 400 g)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss vann
  • ca. 1 ts chiliflakes
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts flaksalt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, og fres den i en stekepanne med olje på middels varme til den er blank.
  2. Ha i edamamebønner, vann og chiliflakes, rør litt og sett på lokk. Juster eventuelt med mer eller mindre chiliflakes, alt etter ønsket styrke.
  3. La edamamebønnene putre i 1-2 minutter.
  4. Ta av lokket, og sett på sterk varme. Ha i soyasaus.
  5. Fres bønnene videre til alt vannet har fordampet, og krydre eventuelt med til flaksalt før servering.