Éclair med eggekrem og salt karamell
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Ta en bit, lukk øynene og drøm deg bort til en liten fortauscafé i éclairens hjemland, Frankrike. En lekker og fristende éclair med eggekrem og en syndig karamellsaus er en godsak du garantert blir hekta på.
Ingredienser
porsjoner
Vannbakkelse:
-
2,5 dl vann -
125 g smør -
125 g hvetemel -
ca.
4 stk. egg -
2 dl kremfløte
Karamellglasur:
-
80 g sukker -
65 g kremfløte -
75 g kaldt smør i terninger -
3 g flaksalt
Eggekrem:
-
6 dl melk -
9 stk. eggeplomme -
1 dl sukker -
2 ss maisenna -
5 stk. gelatinplater
Slik gjør du
Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.