Éclair med eggekrem og salt karamell

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ta en bit, lukk øynene og drøm deg bort til en liten fortauscafé i éclairens hjemland, Frankrike. En lekker og fristende éclair med eggekrem og en syndig karamellsaus er en godsak du garantert blir hekta på.

Ingredienser

porsjoner

Vannbakkelse:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte

Karamellglasur:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.