Dutch pancake

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En ovnsbakt pannekake med vaniljesukker og bær er en herlig pannekakevariant. Den puffes opp i ovnen og bør serveres rykende fersk. 

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Sørg for at eggene er romtempererte når du bruker dem. La dem stå på kjøkkenbenken over natten.
  2. Sett ovnen på 210 °C.
  3. Pisk eggene godt sammen med melk, salt, sukker, vaniljesukker og hvetemel.
  4. Finn fram en ildfast form eller en stekepanne som tåler høy varme. Ha  smøret i formen/pannen og sett den inn i ovnen til smøret har smeltet. Ta ut formen og bruk en pensel til å smøre kantene godt med det smeltede smøret.
  5. Hell pannekakerøren i formen. Røren skal være minst 1 cm. tykk.  
  6. Sett formen midt i ovnen og la pannekaken steke i 10-15 minutter, til den har blåst seg godt opp og blitt mørkt gyllenbrun.
  7. Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Dryss over litt melis og server med bær eller syltetøy.
Pannekaken er også nydelig å servere med  flytende honning eller lønnesirup.