Dutch pancake
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En ovnsbakt pannekake med vaniljesukker og bær er en herlig pannekakevariant. Den puffes opp i ovnen og bør serveres rykende fersk.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. egg -
2 dl melk -
2 dl hvetemel -
2 ts sukker -
2 ts vaniljesukker -
0,5 ts salt -
2 ss smør
Slik gjør du
- Sørg for at eggene er romtempererte når du bruker dem. La dem stå på kjøkkenbenken over natten.
- Sett ovnen på 210 °C.
- Pisk eggene godt sammen med melk, salt, sukker, vaniljesukker og hvetemel.
- Finn fram en ildfast form eller en stekepanne som tåler høy varme. Ha smøret i formen/pannen og sett den inn i ovnen til smøret har smeltet. Ta ut formen og bruk en pensel til å smøre kantene godt med det smeltede smøret.
- Hell pannekakerøren i formen. Røren skal være minst 1 cm. tykk.
- Sett formen midt i ovnen og la pannekaken steke i 10-15 minutter, til den har blåst seg godt opp og blitt mørkt gyllenbrun.
- Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Dryss over litt melis og server med bær eller syltetøy.
Pannekaken er også nydelig å servere med flytende honning eller lønnesirup.