Djevelske nyrer

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammenyrer er en delikatesse som fortjener å bli brukt mer. Djevelske nyrer, eller devilled kidneys er en klassisk britisk rett med historie tilbake til victoriatiden, der den gjene ble servert til frokost. Det er den skarpe sausen som gjør denne retten så djevelsk god.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammenyre

Djevelsk saus:

  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts sennep
  • 1 klype kajennepepper

  • 2 skiver landbrød
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Rens nyrene for hinner og del dem i to på langs. Bruk en skarp kniv eller saks og fjernhvite hinner inne i nyrene. Legg dem i vann eller melk i kjøleskapet i 1-3 timer.
  2. Skyll nyrene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir.
  3. Varm en stekepanne med smør og stek nyrene til de er gyllenbrune.
  4. Bland sammen ingrediensene til sausen i en skål og hell over nyrene. Kok opp og la det hele surre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Rist brødet og legg det på fat eller tallerken.  Fordel salaten på skivene. Topp med nyrene og sausen, og dryss over hakket persille. Server med en gang.
Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter. Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.