Crostini med ertepuré og parmesan
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med en liten pose erter fra frysedisken lager du denne enkle godbiten i løpet av få minutter. Server crostiniene som tiltygg til aperitiffen, eller som en rask forrett.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g frosne erter -
2 stk. vårløk -
1 ss smør -
1 dl kremfløte -
0,5 potte frisk koriander , mynte eller persille -
40 g parmesan eller annen fast ost -
0,5 stk. baguette eller annet godt brød
Slik gjør du
- Ha ertene i en liten kjele med finsnittet vårløk og smør. Varm opp og fres erter og vårløk til ertene har tint helt og vårløken er myk.
- Mos ertene med stavmikser eller hurtigmikser og spe med fløte. Finhakk urter og bland inn sammen med revet ost. Smak til med litt salt og pepper. Avkjøl helt eller hold puréen lun.
- Skjær brød i pene skiver og rist i brødrister eller stek i panne til de er gyllenbrune.
- Legg skivene ut på et fat og topp med ertepuréen. Dryss over resten av den revne osten og pynt med friske urter.