Crêpes med fenalår, ramsløk og snøfrisk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike, og selges fra crêperies eller små vogner på annethvert gatehjørne. Vi har tatt crêpen hjem, og serverer en variant med tynne, tynne skiver norsk fenalår, ramsløk og Snøfrisk. C’est bon! (Il a bon goût)

Ingredienser

6  porsjoner

gir ca 12 crêpes

  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Fyll:

  • 100 g fenalår
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 ss olivenolje
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk

Slik gjør du

  1. Visp hvetemel, salt, melk og egg til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Varm stekepannen og ha i litt margarin. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen. La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken.
  3. Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk tallerkenen med de løvtynne crêpene med en tallerken.
  4. Skjær fenalår i så tynne skiver som mulig (har du et helt fenalår, så skjær av en bit og bruk en skarp kniv til å «skave» av tynne, tynne flak. Om du bruker ferdig skåret fenalår, så skjær eller riv skivene i strimler)
  5. Rør sammen ramsløkpuré og olje i en skål.
  6. Rør sammen Snøfrisk og melk til en myk krem.
  7. Pensle pannekakene med litt ramsløk, smør på Snøfrisk og legg på noen skiver fenalår. Brett pannekakene i fire og legg dem i en stabel med litt fenalår på toppen.
Sett en tallerkenen med crêpene inn i en ovn på 80 °C for å holde dem varme.