Couscoussalat med kylling og appelsin

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og rask salat med vårlige, lette smaker. Saftig appelsin i skiver erstatter en vanlig dressing. Vi har brukt kyllingfilet, men du kan like gjerne bruke rester av kylling fra gårsdagens middag.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 dl couscous
  • 2 stk. appelsin
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Kok couscous etter anvisning på pakken.
  3. Skjær skallet av appelsinen med en skarp kniv slik at du fjerner den hvite hinnen. Skjær dem i skiver.  
  4. Kutt gulrot i tynne strimler eller riv den grovt. Skjær vårløk og grønn chili i tynne ringer. 
  5. Rist kokos i en tørr stekepanne til de begynner å få fin farge. 
  6. Skjær kylling i skiver og legg på fat eller tallerkner sammen med couscous, appelsinskiver, gulrot, vårløk og chili. Dryss over kokosflak og grovhakket koriander og drypp over litt olivenolje, litt flaksalt og noen drag med pepperkverna.

Server gjerne ferskt brød til.