Burger med soppstuing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Myke hamburgerbrød har blitt fylt med frisk salat, en saftig burger lagd med kjøttdeig av storfe, sprøstekt bacon og en deilig, kremet soppstuing på toppen. Server gjerne litt ripsgelé eller tyttebærsyltetøy til.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin

Soppstuing:

  • 12 stk. frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
  • 1 stk. finhakket løk løk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 boks seterrømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 150 g bacon
  • 1 pk feldsalat

Slik gjør du

  1. Kutt sopp i tynne skiver, og finhakk løk. Fres sopp og løk i en varm stekepanne med litt olje til løken er blank og soppen har fått en gyllen farge. Ha i rømme og gressløk, smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen og la soppstuingen stå på svak varme til du er ferdig med burgerne.
  2. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  3. Del deigen til burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  4. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er sprø, eventuelt legg dem på et ark aluminiumsfolie og grill dem sprø.
  2. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat.
  3. Fyll brødene med salatblad, burgere, stekt bacon og soppstuing. Dryss gjerne over litt finhakket gressløk til slutt.

Server gjerne ripsgelé eller tyttebærsyltetøy til.