Bulgursalat med kje
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Den lille resten av godt, mørt kjøtt som er for liten til å mette hele familien blir likevel stor nok når den drøyes med bulgur og grønnsaker i en mettende salat. Vi har brukt resten av et kjelår, men her passer all slags kjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g bulgur -
1 stk. rødløk -
10 stk. tørket aprikos -
2 stk. tomat -
1 bunt frisk kruspersille -
250 g ferdig stekt kjekjøtt -
4 ss olivenolje -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Kok bulgur etter anvisning på pakken.
- Finhakk rødløk, aprikos, tomat (ta gjerne ut den bløte kjernen på tomaten først) og grovhakk persille.
- Varm kjekjøttet i en stekepanne med litt olivenolje.
- Bland alle ingrediensene i en vid bolle. Smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over frisk koriander til slutt.
Salaten kan du variere i det uendelige med det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøtt.