Bulgursalat med kje

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den lille resten av godt, mørt kjøtt som er for liten til å mette hele familien blir likevel stor nok når den drøyes med bulgur og grønnsaker i en mettende salat. Vi har brukt resten av et kjelår, men her passer all slags kjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g bulgur
  • 1 stk. rødløk
  • 10 stk. tørket aprikos
  • 2 stk. tomat
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 250 g ferdig stekt kjekjøtt
  • 4 ss olivenolje
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk rødløk, aprikos, tomat (ta gjerne ut den bløte kjernen på tomaten først) og grovhakk persille.
  3. Varm kjekjøttet i en stekepanne med litt olivenolje.
  4. Bland alle ingrediensene i en vid bolle. Smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over frisk koriander til slutt.
Salaten kan du variere i det uendelige med det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøtt.