Budapestrull
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Budapestrull er som en deilig krysning av rullekake og kvæfjordkake - nydelig nøttemarengs med kremfyll og mandarinbåter. Dette er en svensk klassiker, skapt av en konditor i Vetlanda rundt 1950. Nyt den med en kopp kaffe - gjerne servert i tynne mokkakopper!
Ingredienser
23 porsjoner
-
6 eggehvite -
3 dl sukker -
1 dl maisenna eller hvetemel -
150 g hasselnøtter
Slik gjør du
- Pisk eggehvitene på middels hastighet i ren miksebolle til de begynner å bli stive. Øk hastigheten litt og tilsett sukker litt etter litt til du har en stiv marengs.
- Mal nøttene og bland dem med maisenna. Vend nøttene forsiktig inn i marengsmassen.
- Legg bakepapir i på et stekebrett. Fyll nøttemarengsmassen i en sprøytepose og sprøyt den ut i tette, lange rader på bakepapiret, til all massen er brukt opp (har du ikke sprøytepose, så bre massen ut på bakepapiret i et jevnt lag).
- Stek midt i ovnen på 175 °C i 15-20 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
- Legg et nytt bakepapir over kaken og et stekebrett over det. Hold fast med begge hender, og vipp brettene rundt, slik at kaken havner opp-ned på det nye bakepapiret. Trekk forsiktig av det papiret kaken ble stekt på, og avkjøl helt.
- visp kremmen stiv og bre den utover kaken i et jvnt lag. La mandarinbåtene renne godt av seg og tørk dem med litt tørkepapir. Fordel dem over kremen.
- Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret og legg den med skjøten ned på et fat. Sett den kaldt til den skal serveres.
- Dryss over mandelflak og melis før servering.
Hasselnøtter kan byttes ut med mandler, og mandarinbåter kan byttes ut med hermetisert fersken eller aprikos, eller med friske bær.