Budapestrull

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Budapestrull er som en deilig krysning av rullekake og kvæfjordkake - nydelig nøttemarengs med kremfyll og mandarinbåter. Dette er en svensk klassiker, skapt av en konditor i Vetlanda rundt 1950. Nyt den med en kopp kaffe - gjerne servert i tynne mokkakopper!

Ingredienser

23  porsjoner
  • 6 eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 1 dl maisenna eller hvetemel
  • 150 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene på middels hastighet i ren miksebolle til de begynner å bli stive. Øk hastigheten litt og tilsett sukker litt etter litt til du har en stiv marengs.
  2. Mal nøttene og bland dem med maisenna. Vend nøttene forsiktig inn i marengsmassen. 
  3. Legg bakepapir i på et stekebrett. Fyll nøttemarengsmassen i en sprøytepose og sprøyt den ut i tette, lange rader på bakepapiret, til all massen er brukt opp (har du ikke sprøytepose, så bre massen ut på bakepapiret i et jevnt lag).
  4. Stek midt i ovnen på 175 °C i 15-20 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
  5. Legg et nytt bakepapir over kaken og et stekebrett over det. Hold fast med begge hender, og vipp brettene rundt, slik at kaken havner opp-ned på det nye bakepapiret. Trekk forsiktig av det papiret kaken ble stekt på, og avkjøl helt. 
  6. visp kremmen stiv og bre den utover kaken i et jvnt lag. La mandarinbåtene renne godt av seg og tørk dem med litt tørkepapir. Fordel dem over kremen. 
  7. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret og legg den med skjøten ned på et fat. Sett den kaldt til den skal serveres. 
  8. Dryss over mandelflak og melis før servering.

Hasselnøtter kan byttes ut med mandler, og mandarinbåter kan byttes ut med hermetisert fersken eller aprikos, eller med friske bær.