Bruschetta med chevrekrem og druemarmelade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Stekte skiver av baguetter eller gammelt brød egner seg perfekt til bruschetta. Syrlig ostekrem, toppet med en søt druemarmelade er perfekt på et ostefat eller som tapasrett.
Ingredienser
porsjoner
gir ca 20 bruschetta
-
2 stk. baguette -
4 ss nøytral olje
Chevrekrem:
-
150 g chevre (hvit geitost) -
100 g kremost naturell
Druemarmelade:
-
250 g røde druer -
1 dl hvitvin eller eplemost -
1 ss sukker -
1 ts revet sitronskall -
0,5 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180°C
- Skjær baguettene i tynne skiver, pensle dem med olje og dryss over litt salt.
- Spre dem utover ett stekebrett med bakepapir og stek dem i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin, gyllen farge.
- Legg dem over på rist og avkjøl.
- Del chévre i mindre biter og kjør mos den med kremost til det er en jevn, glatt krem. smak til med litt salt og kvernet pepper.
- Del druene i to om de er store.
- Kok opp hvitvin og sukker i en liten kjele. Tilsett druer og revet sitronskall. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter, til det meste av væsken har kokt inn. Avkjøl helt. Juster smaken med sukker og/eler sitron.
-
Smør chevrekrem på bruschettaene og topp med en skje druemarmelade.Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter.
Retten passer som forrett eller som en flere småretter. Oppskriften gir ca 20 bruschetta.