Brødpudding

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 7 skiver tørt brød
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk. egg
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 2 stk. plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form

Slik gjør du

  1. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  2. Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  3. Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
  4. Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.

Server brødpuddingen varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Du kan også lage arme riddere for å bruke opp tørt brød, slik at du unngår å kaste mat.