Brødpudding med grønnkål, vårløk og sopp

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rydd opp i brødboks og grønnsaksskuff og lag en saftig brødpudding. Har du ikke akkurat den angitte mengden av ingrediensene, så gjør ikke det noe. Her kan du mikse og trikse med det du har - en super måte å få spist opp restene på.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g grønnkål , svartkål eller mangold
  • 3 stk. vårløk
  • 350 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 300 g mellomgrovt, tørt brød
  • 200 g hvitost , gjerne rester
  • 100 g parmesan , kan utelates
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 6 stk. egg
  • 0,5 l melk
  • 1 ss sennep

Slik gjør du

  1. Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.
  2. Varm en stekepanne eller sauteringspanne med litt olje og fres grønnkål og vårløk til den er myk og blank. Ha over i en skål.
  3. Kutt sopp i biter og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med grønnkålen.
  4. Skjær brødet i terninger og bland dem med grønnkål, vårløk og sopp. Bland også inn  det meste av osten og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
  5. Bland egg, melk og sennep i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av osten og parmesan på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl brødpuddingen i 5-10 minutter og server med en grønn salat.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk og ost med plantebaserte alternativer. Bytt ut egg med to spiseskjeer maisenna eller eggerstatning. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.