Brente mandler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brente mandler er en av julens klassikere det oser julestemning av! Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g mandler -
100 g sukker -
1 dl vann -
1 ts vaniljesukker -
1 ss smør -
1 ss nøytral olje til pensling
Slik gjør du
- Vil du ha mandlene ekstra sprø, så stek dem på 200 °C i 10-15 minutter før du setter i gang med karamelliseringen.
- Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.
- Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet.
- Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl.
Husk at det kan bli veldig varmt i gryten. Bruk grytekluter og beskytt hendene så du ikke brenner deg. Ha et lokk liggende som passer til gryten i tilfelle brann.