Brasilianske osteboller

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pão de Quiejo - brasilianske osteboller - er en deilig liten snack laget av tapioka - et glutenfritt og stivelsesrikt mel av maniok (cassava). Server bollene varme rett fra ovnen, gjerne med litt god skinke.

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 16 boller

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 100 g smør
  • 500 g tapiokastivelse
  • 2 stk. egg
  • ca. 250 g revet ost gjerne en blanding av hvit ost og parmesan)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Kok opp melk, smør og salt i en vid kjele. Løft av platen og visp inn tapiokamel. Flytt røren over i en kjøkkenmaskin og visp inn ett og ett egg på lav hastighet. Tilsett halvparten av osten. Du kan også røre sammen deigen for hånd.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir og bruk to skjeer til å plassere deigen med god avstand på brettet. Dryss over resten av den revne osten.
  4. Plasser brettet med bollene midt i ovnen og stek dem til de har hevet godt og er gylne, ca 20-25 minutter. Avkjøl litt på rist, og server dem varme eller lune, gjerne i følge med litt god skinke, eller som en av flere tapasretter.

 

Bollene er aller best når de er nybakte, men kan fint fryses. Fukt dem med vann og varm dem i stekeovn på 180 °C i ca 10 minutter, eller i mikro.