Brasilianske osteboller
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pão de Quiejo - brasilianske osteboller - er en deilig liten snack laget av tapioka - et glutenfritt og stivelsesrikt mel av maniok (cassava). Server bollene varme rett fra ovnen, gjerne med litt god skinke.
Ingredienser
1 porsjoner
1 porsjon gir ca 16 boller
-
2,5 dl melk -
1 ts salt -
100 g smør -
500 g tapiokastivelse -
2 stk. egg -
ca.
250 g revet ost gjerne en blanding av hvit ost og parmesan)
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Kok opp melk, smør og salt i en vid kjele. Løft av platen og visp inn tapiokamel. Flytt røren over i en kjøkkenmaskin og visp inn ett og ett egg på lav hastighet. Tilsett halvparten av osten. Du kan også røre sammen deigen for hånd.
- Dekk en stekeplate med bakepapir og bruk to skjeer til å plassere deigen med god avstand på brettet. Dryss over resten av den revne osten.
- Plasser brettet med bollene midt i ovnen og stek dem til de har hevet godt og er gylne, ca 20-25 minutter. Avkjøl litt på rist, og server dem varme eller lune, gjerne i følge med litt god skinke, eller som en av flere tapasretter.
Bollene er aller best når de er nybakte, men kan fint fryses. Fukt dem med vann og varm dem i stekeovn på 180 °C i ca 10 minutter, eller i mikro.