Bolzanosaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I byen Bolzano, i Nord-Italia, serverer de denne eggesausen som nydelig tilbehør til vårens første friske aspargesene. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 stk. saften av sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl rapsolje

Slik gjør du

  1. Hardkok eggene i 10 -12 minutter. Avkjøl helt i rennende vann.
  2. Skrell og del eggene og ta ut eggeplommen. Legg hvitene til side. Bruk en gaffel og mos plommene godt med en gaffel, eller press dem gjennom en fin sikt.
  3. Bland eggeplomme og sennep i en skål og spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper.
  4. Visp inn hvitvinseddik og litt sitronsaft. Smak deg frem, sausen skal ikke være for sur.
  5. Finhakk eggehvitene og bland dem inn i sausen sammen med persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
  6. Sett sausen kaldt til servering. Server den til nykokt asparges, kylling eller som tilbehør til fisk. 
    Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med ferske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.