Bolzanosaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
I byen Bolzano, i Nord-Italia, serverer de denne eggesausen som nydelig tilbehør til vårens første friske aspargesene.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg -
1 ss dijonsennep -
1 ss hvitvinseddik -
0,5 stk. saften av sitron -
1 ss finhakket frisk persille -
2 ss frisk gressløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 dl rapsolje
Slik gjør du
- Hardkok eggene i 10 -12 minutter. Avkjøl helt i rennende vann.
- Skrell og del eggene og ta ut eggeplommen. Legg hvitene til side. Bruk en gaffel og mos plommene godt med en gaffel, eller press dem gjennom en fin sikt.
- Bland eggeplomme og sennep i en skål og spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper.
- Visp inn hvitvinseddik og litt sitronsaft. Smak deg frem, sausen skal ikke være for sur.
- Finhakk eggehvitene og bland dem inn i sausen sammen med persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
- Sett sausen kaldt til servering. Server den til nykokt asparges, kylling eller som tilbehør til fisk.
Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med ferske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.