Blondies
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Er du en brownieselsker som begynner å bli bittelitt lei av mørk sjokolade? Vel, da er det bare å gjøre seg klar for blondies - den gylne, søte og syndige søsteren! Denne kaken smelter i munnen, er mildt avhengighetsskapende og latterlig enkel å lage.
Ingredienser
1 porsjoner
-
250 g smeltet smør -
500 g rørsukker eller lyst brunsukker -
4 stk. egg -
2 ts vaniljesukker -
5 dl hvetemel -
0,5 ts bakepulver -
2,5 dl hakkede pecannøtter -
1,5 dl hakket hvit sjokolade -
1,5 dl hakket melkesjokolade
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 190 °C.
- Legg bakepapir i en liten langpanne eller ildfast form (ca. 23x33 cm)
- Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker. Tilsett egg og rør godt mellom hvert egg.
- Rør inn mel og bakepulver. Grovhakk nøtter og sjokolade og vend det inn i røren. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å bre den jevnt ut.
- Plasser formen midt i ovnen og bak til kaken akkurat har «satt» seg, ca. 35 minutter.
- Avkjøl helt på rist, og løft kaken ut av formen ved hjelp av papiret. Del i passe store biter og server.
Får du ikke tak i pekannøtter, kan du bytte dem ut med valnøtter.