Blondies

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du en brownieselsker som begynner å bli bittelitt lei av mørk sjokolade? Vel, da er det bare å gjøre seg klar for blondies - den gylne, søte og syndige søsteren! Denne kaken smelter i munnen, er mildt avhengighetsskapende og latterlig enkel å lage.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g smeltet smør
  • 500 g rørsukker eller lyst brunsukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2,5 dl hakkede pecannøtter
  • 1,5 dl hakket hvit sjokolade
  • 1,5 dl hakket melkesjokolade

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
  2. Legg bakepapir i en liten langpanne eller ildfast form (ca. 23x33 cm)
  3. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker. Tilsett egg og rør godt mellom hvert egg.
  4. Rør inn mel og bakepulver. Grovhakk nøtter og sjokolade og vend det inn i røren. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å bre den jevnt ut.
  5. Plasser formen midt i ovnen og bak til kaken akkurat har «satt» seg, ca. 35 minutter.
  6. Avkjøl helt på rist, og løft kaken ut av formen ved hjelp av papiret. Del i passe store biter og server.
Får du ikke tak i pekannøtter, kan du bytte dem ut med valnøtter.