Blåskjell med tomat og kapers
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En stor gryte med nydampede friske blåskjell midt på bordet, litt godt brød og noe kaldt i glasset – mer er det ikke som skal til for å skape skikkelig god stemning.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg friske blåskjell -
1 stk. rødløk -
500 g tomat -
4 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
2 ts chiliflakes -
3 ss kapers -
2 dl øl , gjerne alkoholfritt -
1 dl hakket frisk dill -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 stk. ferskt brød
Slik gjør du
- Sjekk at blåskjellene er friske og fjern byssustråden. Sett blåskjellene kaldt til de skal kokes.
- Skjær løk i tynne båter og tomater i båter.
- Varm olivenolje i en vid kjele og fres løk, tomater, hvitløk og chiliflak i 5 minutter.
- Tilsett kapers og øl. Kok opp. Ha i blåskjell og bruk en stor skje til å vende dem inn i tomatene.
- Sett på lokk og damp skjellene i ca. 10 minutter, eller til de har åpnet seg. Dryss over frisk dill, litt salt og noen drag med pepperkvernen.
Server skjellene fra kjelen sammen med ferskt brød.