Blåskjell med tomat og kapers

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En stor gryte med nydampede friske blåskjell midt på bordet, litt godt brød og noe kaldt i glasset – mer er det ikke som skal til for å skape skikkelig god stemning. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g tomat
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts chiliflakes
  • 3 ss kapers
  • 2 dl øl , gjerne alkoholfritt
  • 1 dl hakket frisk dill
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. ferskt brød

Slik gjør du

  1. Sjekk at blåskjellene er friske og fjern byssustråden. Sett blåskjellene kaldt til de skal kokes.
  2. Skjær løk i tynne båter og tomater i båter.
  3. Varm olivenolje i en vid kjele og fres løk, tomater, hvitløk og chiliflak i 5 minutter.
  4. Tilsett kapers og øl. Kok opp. Ha i blåskjell og bruk en stor skje til å vende dem inn i tomatene.
  5. Sett på lokk og damp skjellene i ca. 10 minutter, eller til de har åpnet seg. Dryss over frisk dill, litt salt og noen drag med pepperkvernen.

Server skjellene fra kjelen sammen med ferskt brød.