Blå hasselbackpoteter med rødbet- og rosépeppersalt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blå poteter kan være både runde og avlange, og brukes akkurat som andre poteter. Ekstra lekre blir de som hasselbackpoteter drysset med rosafarget salt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ss rosépepper
  • 800 g blå kongo potet
  • 2 ss olivenolje eller smeltet smør

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 °C.
  2. Lag saltet: Riv rødbete grovt og klem så mye av saften som mulig i en liten bolle. Bruk plasthansker, så blir du ikke misfarget på hendene.
  3. Bland saltet med rødbetesaften og la stå og trekke en stund.
  4. Knus rosepepperkorn grovt i en morter og bland med saltet.
  5. Bre saltet ut på bakepapir på stekebrett. Sett brettet i ovnen i ca. 10 minutter, til fuktigheten har fordampet. Oppbevar saltet i tett glass. Smuldre det med fingrene eller knus det i morter til ønsket konsistens.
  6. Forvarm stekeovn til 225 °C.
  7. Skrell potet og skjær dem flate i bunnen, slik at de står støtt. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  8. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder.
  9. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene, til de har fått en gyllen overflate.
    Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av poteten. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.