Bjørkete

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lysegrønne, nyutsprungne bjørkeblader strutter av energi og er fulle av C-vitaminer. Plukk en neve blader eller to og brygg deg en deilig kopp te med smak av vår.

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader
  • 5 dl kokende vann
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Fyll et stort glass eller en tekopp med små, nyutsprungne bjørkeblader. Hell over kokende vann og la stå og trekke i 3-4 minutter.
  2. Smak til med honning.
    Noen liker også å smake til teen med litt sitron eller lime. Det er med på å balansere bitterheten i bladene, og gir god friskhet til teen.
Bjørkebladene kan også tørkes og brukes som te seinere: Legg bakepapir på et stekebrett og dryss bjørkeblader utover papiret. Sett stekeovnen på varmluft 30 °C. Plasser brettet midt i ovnen og sett en tresleiv eller liknende i døren, slik at den ikke lukker seg. Tørk bladene minst 6-7 timer eller over natten. Ha de tørre bladene på et glass med tett lokk og oppbevar mørkt og svalt.