Bjørkete
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lysegrønne, nyutsprungne bjørkeblader strutter av energi og er fulle av C-vitaminer. Plukk en neve blader eller to og brygg deg en deilig kopp te med smak av vår.
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 dl nyutsprungne bjørkeblader -
5 dl kokende vann -
2 ss honning
Slik gjør du
- Fyll et stort glass eller en tekopp med små, nyutsprungne bjørkeblader. Hell over kokende vann og la stå og trekke i 3-4 minutter.
- Smak til med honning.
Noen liker også å smake til teen med litt sitron eller lime. Det er med på å balansere bitterheten i bladene, og gir god friskhet til teen.
Bjørkebladene kan også tørkes og brukes som te seinere: Legg bakepapir på et stekebrett og dryss bjørkeblader utover papiret. Sett stekeovnen på varmluft 30 °C. Plasser brettet midt i ovnen og sett en tresleiv eller liknende i døren, slik at den ikke lukker seg. Tørk bladene minst 6-7 timer eller over natten. Ha de tørre bladene på et glass med tett lokk og oppbevar mørkt og svalt.