Biff i fløtesaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er skikkelig kosemat. Skal du overraske med en romantisk middag eller synes du fortjener noe ekstra, er dette en verdig rett. Enkel er den også.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g biffkjøtt i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 0,5 stk. løk i ringer
  • 8 stk. frisk sjampinjong i skiver
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær løk og sjampinjong i båter.
  2. Krydre biffstrimlene med salt og pepper. Stek strimlene raskt i varm stekepanne med margarin i ca. 3 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken, mens du steker løk og sjampinjong til det blir lysebrunt.
  3. Ha kjøttet tilbake i panna og tilsett fløte og vann. La dette trekke på svak varme til sausen tykner litt, ca. 10 minutter.
  4. Smak eventuelt sausen til med mer salt og pepper.

Server med ris, stekte eller kokte poteter.