Bibimbap med svinekjøtt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.   

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 3 dl jasminris

Dressing:

  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts finhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 150 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bønnespirer
  • 100 g reddik
  • 50 g rødkål
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på flesket, skjær det i 1 cm tykke skiver og legg i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av soyasaus, sesamolje, brunt sukker og hvitløk. Hell marinaden over i posen og mariner i minimum 30 minutter.
  2. Bland sammen dressingen og la den stå og godgjøre seg.
    I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.
  3. Kok ris etter anvisning på pakken.
  4. Skjær gulrot og paprika i tynne strimler, og sopp i tynne skiver.
  5. Stek kjøttet i et par minutter på hver side i en varm stekepanne med olje. Legg kjøttet over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig fett renner av.
  6. Stek grønnsakene raskt i stekepannen med fettet som er til overs etter steking av kjøtt. Bruk sterk varme. Stek de ulike grønnsakene hver for seg, og ha de over på en tallerken.
  7. Skyll bønnespirer og reddik i kaldt vann. Skjær rødkål i tynne strimler.
  8. Fordel grønnsakene og kjøttet i pene bunker i dype tallerkener med ris i bunnen.
  9. Stek speilegg.

10.  Topp hver porsjon med et speilegg, dryss over vårløk og koriander, og server med siriachadressingen.