Bibimbap med svinekjøtt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g lettsaltet sideflesk -
1 ss soyasaus -
1 ss sesamolje -
1 ts brunt sukker -
1 ts finhakket hvitløk -
3 dl jasminris
Dressing:
-
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
1 ts sesamolje -
1 ts brunt sukker -
1 ss ristede sesamfrø -
1 ts eddik, 7 % -
1 ts finhakket hvitløk
Grønnsaker og topping:
-
2 stk. gulrot -
1 stk. rød paprika -
150 g aromasopp eller sjampinjong -
1 ss nøytral olje til steking -
200 g bønnespirer -
100 g reddik -
50 g rødkål -
4 stk. egg -
2 stk. vårløk -
2 ss frisk koriander
Slik gjør du
- Skjær av svoren på flesket, skjær det i 1 cm tykke skiver og legg i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av soyasaus, sesamolje, brunt sukker og hvitløk. Hell marinaden over i posen og mariner i minimum 30 minutter.
- Bland sammen dressingen og la den stå og godgjøre seg.
I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær gulrot og paprika i tynne strimler, og sopp i tynne skiver.
- Stek kjøttet i et par minutter på hver side i en varm stekepanne med olje. Legg kjøttet over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig fett renner av.
- Stek grønnsakene raskt i stekepannen med fettet som er til overs etter steking av kjøtt. Bruk sterk varme. Stek de ulike grønnsakene hver for seg, og ha de over på en tallerken.
- Skyll bønnespirer og reddik i kaldt vann. Skjær rødkål i tynne strimler.
- Fordel grønnsakene og kjøttet i pene bunker i dype tallerkener med ris i bunnen.
- Stek speilegg.
10. Topp hver porsjon med et speilegg, dryss over vårløk og koriander, og server med siriachadressingen.