Betesalat med bakt chèvre

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel og smakfull salat du kan servere som tilbehør til kylling eller biff, sette på tapasbordet eller bare spise som en liten koserett sammen med god drikke.

Ingredienser

porsjoner
  • 190 g lagret chevre (hvit geitost)
  • 1 pk feldsalat (á 65 g)
  • 1 pk kokt rødbete (á 500 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss pistasjnøtter (uten skall)
  • 2 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Skjær chèvre i skiver (ca.1 cm tykke) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. Finn frem et stort serveringsfat og legg vasket og tørket salat utover fatet.
  3. Skjær rødbete i store biter eller skiver, og legg dem over på fatet. Husk! Rødbete kan sette farge på både hender og fjøl, bruk derfor plasthansker eller vask hender og utstyr raskt etterpå.
  4. Sett stekebrettet i ovn på 200 °C, og stek til osten smelter litt, 6-8 minutter.
  5. Finhakk rødløk og grovhakk pistasjenøtter.
  6. Legg den smelta osten over salaten, dryss på rødløk og pistasjenøtter. Ringle over honning.