Belgiske vafler

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk. egg , skilt i plommer og hviter
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 3,5 dl melk
  • 3,5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

bar