BBQ-pizza
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.
Ingredienser
Pizzadeig:
-
25 g gjær -
3 dl vann -
0,5 dl olivenolje -
800 g ekstra finmalt pizzamel -
1 ts salt
Fyll:
-
600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
ca.
1,5 dl bbq-saus -
16 stk. cherrytomat -
2 stk. mozzarella -
0,25 potte frisk basilikum
Rømmedressing:
-
2 båter hvitløk -
1 ss frisk timian -
0,5 beger lettrømme -
0,5 ts salt
Slik gjør du
1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
2. Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile i 20 minutter.
3. Finhakk hvitløk og timian og bland sammen med lettrømme og salt. Sett dressingen i kjøleskap frem til servering.
4. Krydre svinebiffene, pensle dem med litt olje og grill eller stek dem i 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La dem hvile.
5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner og legg dem på bakepapir.
6. Fordel bbq-saus på bunnene før du legger på cherrytomater, mozzarella og skivet svinebiff.
7. Stek i ovn i ca. 8-10 minutter eller stek dem på grillen. Bruker du pizzastein vil stekingen gå mye fortere, noen ganger helt ned i halvparten av tiden du bruker i stekeovn. Pass på!
Topp pizzaen med friske basilikum blader, og server med med rømmedressing.