Bærkompott
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en rask og enkel bærkompott som du kan lage av enten ferske eller frosne bær. Her har vi valgt å bruke frosne bær, noe som er lett å få tak i hele året.
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl vann -
100 g sukker -
400 g frosne skogsbær -
1 ss kaldt vann -
1 ss potetmel
Slik gjør du
- Ha vann og sukker i en kjele, kok opp og tilsett bærblandingen
Tips: Kok gjerne bærene sammen med krydder som f. eks kanel, stjerneanis, vanilje eller kardemomme.
- Bland sammen potetmel og vann og hell blandingen over bærene. Rør forsiktig slik at ikke bærene blir knust. Kok opp en gang til, og når kompotten har blitt tykk i konsistensen er den klar.
Bærkompotten kan serveres både varm og kald og passer ypperlig sammen med hjemmelaget iskrem eller som tilbehør til karamellpudding eller riskrem.