Bánh Mì med omelett
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Prøv et nytt bekjentskap med spennende, asiatiske smaker kombinert med sprøtt bakverk! En Bánh Mì er en vietnamesisk baguett. Denne varianten har vi laget med omelett.
Ingredienser
2 porsjoner
Råsyltet grønnsaker
-
2 stk. gulrot -
4 stk. reddik -
5 ss riseddik -
5 ss sukker
Omelett
-
2 stk. egg -
2 stk. vårløk -
0,5 ts sukker -
0,25 ts pepper -
1 ss soyasaus -
1 ss nøytral olje
Til servering
-
2 stk. små baguette -
1 ss smør -
0,5 potte frisk koriander -
0,5 stk. rød chili
Slik gjør du
- Riv gulrot grovt på rivjern eller skjær dem i lange strimler med en potetskreller. Skjær reddik i tynne skiver. Bland eddik og sukker godt i en bolle. Legg gulrøtter og reddiker i laken i minst 15 minutter.
Har du syltede agurker i lake kan du bruke denne ferdige laken i stedet for å lage selv. - Ta grønnsakene ut av laken og press overflødig væske ut av dem, så de holder seg sprø.
- Kutt vårløk i tynne skiver. Visp sammen egg, sukker, salt, pepper, vårløk og soyasaus. Varm oljen i en stekepanne og hell eggeblandingen i stekepannen. Stek den tynne omeletten i ca to minutter.
- Ta den myke innmaten ut av baguettene og smør den med smør. Fyll baguetten med omelett og pickles. Hakk koriander og chili og dryss på toppen.