Bánh Mì med omelett

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv et nytt bekjentskap med spennende, asiatiske smaker kombinert med sprøtt bakverk! En Bánh Mì er en vietnamesisk baguett. Denne varianten har vi laget med omelett.

Ingredienser

2  porsjoner

Råsyltet grønnsaker

  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. reddik
  • 5 ss riseddik
  • 5 ss sukker

Omelett

  • 2 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 ts sukker
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss nøytral olje

Til servering

  • 2 stk. små baguette
  • 1 ss smør
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Riv gulrot grovt på rivjern eller skjær dem i lange strimler med en potetskreller. Skjær reddik i tynne skiver. Bland eddik og sukker godt i en bolle. Legg gulrøtter og reddiker i laken i minst 15 minutter. 
    Har du syltede agurker i lake kan du bruke denne ferdige laken i stedet for å lage selv.
  2. Ta grønnsakene ut av laken og press overflødig væske ut av dem, så de holder seg sprø. 
  3. Kutt vårløk i tynne skiver. Visp sammen egg, sukker, salt, pepper, vårløk og soyasaus. Varm oljen i en stekepanne og hell eggeblandingen i stekepannen. Stek den tynne omeletten i ca to minutter.
  4. Ta den myke innmaten ut av baguettene og smør den med smør. Fyll baguetten med omelett og pickles. Hakk koriander og chili og dryss på toppen.