Bakte epler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Bakte epler er en deilig og enkel dessert som passer like godt som en hverdagsdessert, som litt ekstra kos i helgen. Server gjerne med litt vaniljeis for en ekstra fyldig og god dessert.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. eple -
2 ss smør -
1 ts malt kanel -
2 ss sukker
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne kjernehuset. Sett eplene i en ildfast form.
- Fordel smør over eplene, og strø over kanel og sukker.
- Stek eplene i ovnen i 25 minutter, til de er møre. For å få kortere steketid kan eplene deles i to.
- Dryss over mandelflak og stek i 5 minutter til.
- Server eplene varme med pisket krem, is eller rømme til.