Bakte epler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakte epler er en deilig og enkel dessert som passer like godt som en hverdagsdessert, som litt ekstra kos i helgen. Server gjerne med litt vaniljeis for en ekstra fyldig og god dessert. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eple
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne kjernehuset. Sett eplene i en ildfast form.
  3. Fordel smør over eplene, og strø over kanel og sukker.
  4. Stek eplene i ovnen i 25 minutter, til de er møre. For å få kortere steketid kan eplene deles i to.
  5. Dryss over mandelflak og stek i 5 minutter til. 
  6. Server eplene varme med pisket krem, is eller rømme til.