Bakt søtpotet med brokkolipesto og stekte kikerter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi nordmenn har for alvor fått øynene opp for den anvendelige søtpoteten! Her har vi bakt den i ovnen til den er helt myk, og toppet den med sprøstekte kikerter og en pesto av brokkoli og basilikum.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet

Kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 2 ss kokosolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. rødløk

Brokkolipesto:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C og legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Del søtpoteter i to på langs. Legg dem på stekebrettet med snittsiden ned. Bak midt i ovnen i 20-25 minutter, til de er helt myke.
  3. Grovkutt brokkoli (bruk stilken også) og kjør i hurtigmikser sammen med basilikum, ristede pinjekjerner, hvitløk og olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm en stekepanne med kokosolje og stek kikerter i 8-10 minutter, til de er varme og sprø. Krydre med kummin og paprika.
  5. Kutt rødløk i tynne skiver.
  6. Bruk en gaffel og mos søtpotetene grovt i skallet. Dryss over litt salt. Fordel kikerter og løk på søtpotetene og topp med pesto.