Bakt søtpotet med brokkolipesto og stekte kikerter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vi nordmenn har for alvor fått øynene opp for den anvendelige søtpoteten! Her har vi bakt den i ovnen til den er helt myk, og toppet den med sprøstekte kikerter og en pesto av brokkoli og basilikum.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. søtpotet
Kikerter:
-
1 boks hermetiske kikerter (400g) -
2 ss kokosolje -
0,5 ts malt spisskummen -
0,5 ts paprikapulver -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 stk. rødløk
Brokkolipesto:
-
0,5 stk. brokkoli -
2 ss hakket frisk basilikum -
1 ss ristede pinjekjerner -
1 båt hvitløk -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 225 °C og legg bakepapir på et stekebrett.
- Del søtpoteter i to på langs. Legg dem på stekebrettet med snittsiden ned. Bak midt i ovnen i 20-25 minutter, til de er helt myke.
- Grovkutt brokkoli (bruk stilken også) og kjør i hurtigmikser sammen med basilikum, ristede pinjekjerner, hvitløk og olje. Smak til med salt og pepper.
- Varm en stekepanne med kokosolje og stek kikerter i 8-10 minutter, til de er varme og sprø. Krydre med kummin og paprika.
- Kutt rødløk i tynne skiver.
- Bruk en gaffel og mos søtpotetene grovt i skallet. Dryss over litt salt. Fordel kikerter og løk på søtpotetene og topp med pesto.