Bakt egg i avokado med spekeskinke

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En perfekt enkel rett av myk avokado, deilig egg og smakfull spekeskinke. Sammen blir dette en smaksvinner.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 6 skiver spekeskinke
  • 75 g salatmix

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225°C.
  2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. Spis gjerne opp det du tar ut. Mmm..
  3. Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett og støtt, dette gjør du lettest ved å støtte dem mot formens side og mot hverandre.
  4. Knekk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Krydre med salt og pepper.
    Om eggene blir altfor store i forhold til avocadoene kan du knekke egget i en bolle først, fjerne litt av eggehviten og deretter ha egget over i avokadoen.
  5. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet men eggeplommene fremdeles er myke og «bløtkokte».
  6. Skjær halvparten av skinken i biter.
  7. Dryss over biter av spekeskinke og kvernet pepper. Server med salat og ekstra spekeskinke.