Bakt egg i avokado med spekeskinke
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En perfekt enkel rett av myk avokado, deilig egg og smakfull spekeskinke. Sammen blir dette en smaksvinner.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. avokado -
2 stk. egg -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
6 skiver spekeskinke -
75 g salatmix
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 225°C.
- Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. Spis gjerne opp det du tar ut. Mmm..
- Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett og støtt, dette gjør du lettest ved å støtte dem mot formens side og mot hverandre.
- Knekk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Krydre med salt og pepper.
Om eggene blir altfor store i forhold til avocadoene kan du knekke egget i en bolle først, fjerne litt av eggehviten og deretter ha egget over i avokadoen. - Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet men eggeplommene fremdeles er myke og «bløtkokte».
- Skjær halvparten av skinken i biter.
- Dryss over biter av spekeskinke og kvernet pepper. Server med salat og ekstra spekeskinke.