Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baklava med honning

Baklava med honning

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 40-50 små biter.

  • 150 g usaltet smør
  • 300 g skrelte, pistasjnøtter
  • 250 g filodeig fra Adelina

Honningsirup:

  • 150 g vann
  • 150 g honning
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4085 kcal
Fett 280 g
Protein 87 g
Karbohydrater 288 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Baklava er en kjent dessert fra Midtøsten som kombinerer sprø filodeig, pistasjnøtter og smør. Vi har laget en variant med søt honningsirup, for en ekstra rik sødme i hver bit. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 40-50 små biter.

  • 150 g usaltet smør
  • 300 g skrelte, pistasjnøtter
  • 250 g filodeig fra Adelina

Honningsirup:

  • 150 g vann
  • 150 g honning
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4085 kcal
Fett 280 g
Protein 87 g
Karbohydrater 288 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

La kaken stå slik at sirupen absorberes, helst i noen timer eller over natten før servering for best resultat. Nydelig sammen med krydret, søt te. 

Baklava med honning

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 09:27:28